مقالات

شناخت انواع چوب
اگر قصد دارید که یک پروژه نجاری را شروع کنید، و یا می‌خواهید برای خرید مبلمان منزل خود تصمیم‌گیری کنید، شناخت انواع چوب‌ها می‌تواند شما را در انتخاب گزینه‌ی مناسب یاری کند. همان‌طور که می‌دانیم، درختان در گونه‌های بسیار متفاوتی یافت می‌شوند، بنابراین برای انتخاب چوب با طیف گسترده‌ای از آنها روبرو هستیم.

گروه ون وود شما را به مطالعه این یادداشت دعوت می کند:

چکیده:

با توجه به محدوديت منابع جنگلي، کمبود چوب در كشور و به تبع آن حجم بالای واردات چوب آلات، الوار، انواع صفحات فشرده و حتي مصنوعات چوبي كه در سالهاي اخير نيز شدت يافته است، چند سازه هاي چوب-پلاستيك در بسیاری از موارد می‌تواند جایگزین مناسبی برای چوب باشد؛ موادی که دارای ظاهری شبیه به چوب هستند و در کاربرد ها اغلب به جای چوب استفاده می شوند و با فرآیندهای شکل دهی پلاستیک از جمله اکستروژن،  تزریق،  تزریق با فشار، انواع تکنیکهای قالبگیری و ... تولید می شوند خصوصیات مثبت و کارآیی بالای خانواده محصولات کامپوزیت چوب-پلاستيك از جمله در مصارفی چون کفپوش سازی ، حصارکشی و مصارف بیرونی (انواع مبلمان شهری،باغی، پارکها)، ساخت قطعات خودرو و ... همچنين، ارزان و فراوان بودن مواد اولیه و كاهش فشار بر جنگل به دليل عدم وابستگي به منابع جنگلي امکان استفاده از مواد بازیافتی همچون باگاس، ساقه و كاه گياهان زراعي و انواع ترکیبات پلاستیک ضایعاتی ، موجب برتری آن‌ نسبت به سایر مواد و مصالح سنتي گردیده است. هدف این مطالعه بررسی انواع فرايندها، ماشين آلات، معرفي فناوري‌ها و روشهاي نوين توليد و شكل دهي فراورده هاي چند سازه چوب پلاستيك می­باشد. در بين روشهاي پيوسته توليد، روش روزن راني متداول ترین روش شکل دهی این چندسازه‌هاست، قابلیت تولید پیوسته، انبوه و اتوماتیک از مزایای این روش به شمار می روند. در بین ماشین آلات فرآیند اکستروژن ، اکسترودرهای دو پیچه همسوگرد و اکسترودر های دو پیچه ناهمسوگرد مخروطی ،از تک پیچه‌ها عمومیت بیشتری دارند.

 

واژه‌های کلیدی: چوب پلاستیک، اكسترودر،  ماشين آلات، فرايندهاي نوين توليد، روزن راني،  WPC   

چكيده:
چند سازه چوب پلاستیک، از جمله مواد مهندسی و ساختمانی جدید هستند که در سالهای اخیر به طور جدی مورد توجه قرارگرفته اند. تولید و مصرف این محصولات در سطح جهان با شتاب زیادی در حال گسترش است.; اين چند‌سازه‌ها از اختلاط الیاف و ذرات چوب و سایر مواد لیگنو‌سلولزی مثل ساقه و کاه گندم، برنج، ذرت و کنف با پلیمرهای ترمو پلاست ( پلاستیک ) در حالت مذاب حاصل می‌شود، مزيت مهم اين محصولات كاهش فشار بر جنگل به دليل عدم وابستگي به منابع جنگلي و چوب ماسيو است. در فرآیند ساخت کامپوزیت‌های چوب-پلاستیک علاوه بر مواد اولیه اصلی ترکیبات دیگری نیز عموما در حد 1%تا 5% مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ اگرچه میزان مصرف افزودنی‌ها در فرمولاسیون کم است، اما همین مقدار تاثیري عمده بر فرایندپذیری، خواص مکانیکی و همچنین قیمت تمام شده محصول دارند. این مطالعه به منظور شناسايي معرفي انواع مواد افزودني مورد استفاده در صنعت چوب-پلاستيك، و همچنين مروري بر تركيبات و ساز و كار عملكرد هر يك از آنها در فرايند توليد صورت پذيرفت. مهمترين تركيبات مورد استفاده به عنوان مواد افزودني در اين صنعت عبارتند از : جفت کننده ها، آنتی اکسیدان‌ها، فوم کننده‌ها، اصلاح کننده‌های ضربه، پایدار کننده‌های حرارتی، پایدار کننده‌های نوری، عوامل ضد میکروب و ضد قارچ، رادیکال سازها، عوامل کند ساز، کمک فرایند‌ها، عوامل رنگی‌ساز، تركيبات تاخیر انداز شعله و ... در انتها نيز به تکنیکهای مختلف پیش تیمار الیاف طبیعی و پلاستیک پرداخته ‌شد. حضور برخی افزودنی ها جهت تولید فراورده‌هاي الزامی است. زیرا فرایند پذیری مواد پلاستیکی بدون استفاده از کمک فرآیندهایی مثل روان کننده‌ها بسیار مشکل و حتي غير ممكن است. اما استفاده از برخی دیگر سبب بهبود خواص مکانیکی، افزایش طول عمر و یا بهبود برخی خواص فیزیکی و ظاهري محصول نهايي می شود؛ لذا لازم است كه با توجه به نوع پلاستيك مورد استفاده و تكنيك توليد محصول نهايي، از مواد افزودني متناسب به ميزان لازم استفاده نمود.

اصول نگهداری و مراقبت از پروفیل های چوب پلاستیک
با توجه به ساختار و ماهیت مواد تشکیل دهنده محصولات شرکت WPC، این محصول به مراقبت اندکی نیاز دارد، با این حال نسبت به انجام دوره ای و یا مقطعی مراقبت های زیر توجه نموده و دستورالعمل های زیر را انجام دهید.


1. چوب پلاستیک (wood plastic composite) یک محصول متراکم و مقاوم در برابر آب می باشد.
2. در صورتی که اثر لکه ها به سرعت از سطح رویی پروفیل های این شرکت برطرف و پاک شوند قادر به نفوذ به لایه های درونی محصول نبوده و از بین خواهند رفت.
3. مراقبت و نگهداری از محصولات WPC موجب افزایش طول عمر آن می گردد، برای این منظور توصیه می گردد جهت تمیز نمودن محصول WPC از محلول های شیمیایی رقیق مانند صابون، پودر و مایع ظرفشویی استفاده شود.
4. نفوذ نمک به میان خطوط تایل ها یا شاخه ها (در مناطق ساحلی) موجب آسیب دیدگی محصول می شود، برای پاک نمودن نمک از سطح محصول می توان با شیلنگ آب، روی آن را شست.
5. لکه های نم و برگ گیاهان فاسد:
برای از بین بردن اینگونه لکه ها، می توان از محلول رقیقی که حاوی آب ژاول باشد استفاده نمود. بهتر است پیش از اینکه لکه ها پایدار شوند، آنها را از بین برد.
با استفاده از یک کهنه یا تی پارچه ای، روی لکه ها را در یک حرکت منظم و در جهت طولی محصول WPC کشیده تا لکه از بین برود. چنانچه لکه از بین نرفت، می توان با یک سنباده نرم روی سطح محصول را با ملایمت ساب داد تا لکه ها محو شود، دراین حالت و در انتهای کار می بایست سطح محصول را کاملا با آب فراوان بشویید.

 کامپوزیت چوب پلاستیک

Wood-Plastic Composites(wpc)

 

 مقدمه:

تاریخچه کامپوزیت‌های ترموسِت-چوب به اوایل دهه 1900 بر می‌گردد. در این دهه یک کامپوزیت اولیه تحت نام تجاری باکلیت (Bakelite) که از فنول-فرمالدئید و گرد چوب درست شده بود، وارد بازار شد که نخستین استفاده تجاری آن به عنوان دست دنده برای رولزرویز در سال 1916 میلادی بود.
پیدایش صنعت چوب پلاست (WPC=Wood-Plastic Composites) شامل پیوند دو صنعت چوب و پلاستیک است که به لحاظ تاریخی، اطلاعات اندک و بسیار متفاوتی از ویژگیها و دورنماهای هر یک از آنها در دست داریم. کامپوزیت‌های چوب پلاست در کشور ایالت متحده آمریکا برای چند دهه تولید شده و این صنعت رشد شگرفی را در سال‌های اخیر تجربه کرده است.
صنعت پلاستیک دارای دانش چگونگی تهیه پلاستیک است و به طور سنتی از طلق، کربنات کلسیم، میکا، شیشه و یا فیبرهای کربن و به طور سالیانه حدود 5/2 میلیارد کیلوگرم بتونه برای تولید شیشه استفاده می‌کرده است. این صنعت، نسبت به استفاده از چوب و یا دیگر فیبرهای طبیعی مانند کنف و کتان بی‌میل بود. گرچه این فیبرها از منابع تجدید شدنی و ارزان‌تری به دست می‌آمدند و سبک‌تر و دارای زبری کمتری برای تولید وسایل، نسبت به بتونه‌های عرفی بودند، بیشتر تولید کنندگان پلاستیک از چوب به دلیل تراکم و ثبات گرمایی پائین و تمایل به جذب رطوبت صرف نظر می‌کردند.